Sárkánylovas

A Holnemvolt Fesztivál hivatalos blogja. Hírek, történetek, fellépők, storytelling.

Friss topikok

  • rigó04: én meg itten írtam rólatok: blackoriole.blogspot.com/2012/04/holnemvolt-fesztival-2012-nemzetkozi.... (2012.04.19. 14:42) Egy elvarázsolt hétvége

Kártyaparti az ördöggel

holnemvoltfesztivál 2012.03.17. 02:41

Paola Balbi 1999-ben diplomázott az Olasz Nemzeti Színművészeti Akadémián; azóta színésznőként dolgozik. A mesemondás 2003-ban keltette fel az érdeklődését, szerelem volt első látásra. Fiatal kora ellenére Paola hamar Olaszország egyik vezető mesemondójává vált, és partnerével, Davide Bardival közösen megalapította Rómában a Raccontamiunastoria Storytelling Company nevű mesemondó társaságot.

Mindemellett ő a F.I.S.T. (Olasz Mesemondó Szövetség) elnöke, és képviseli országát az Európai Mesemondó Szövetségben (FEST). 2009 óta ő a Festival Internazionale di Storytelling in Rome (Római Nemzetközi Mesemondó Fesztivál) művészeti igazgatója.

Paola repertoárjában többek között személyes és családi anekdoták, olasz népmesék, bibliai történetek, varázsmesék találhatók, de olasz történelmi eseményekről is mesél a két világháború közötti időszakból. Előadásai improvizatívak és minden közönség számára tartogatnak meglepetéseket, még akkor is, ha maguk a mesék a legősibb történetek közül valók.

Paola mesemondó karrierje kezdete óta rendszeresen szerepel együtt Roberta Montisci zongora- és harmonikaművésszel és zeneszerzővel, aki ezúttal magyarországi útjára is elkíséri.

HOLNEMVOLT előadások:


Szex és Toszkána 1300: erotikus történetek Boccaccio Dekameronjából

Szexi, elbűvölően humoros és egyben mélyen emberi: „Szex és Firenze 1200” régi erotikus történetek csokra, átültetve mai nyelvezetre a mai emberek kedvéért. Paola és Roberta szavakkal, dalokkal és zenével festenek időtlen életképet mely egyszerre humoros, lendületes és költői… és a saját személyes véleményüket sem hagyják kimondatlanul!
 

Kártyaparti az ördöggel

Képzeletbeli utazás keresztül-kasul Olaszországon, a csizma szárába rejtett történetek nyomában. Ősi istenek és Szent Péter, a pizza feltalálása és harcos asszonyok: válogatott olasz népmesék élőzenével, melyet Roberta Montisci harmonikaművész előadásában élvezhet a közönség.

 

Címkék: fesztivál olaszország erotika firenze storytelling mesemondó dekameron roberta holnemvolt paola balbi montisci

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanylovas.blog.hu/api/trackback/id/tr924321366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása