Sárkánylovas

A Holnemvolt Fesztivál hivatalos blogja. Hírek, történetek, fellépők, storytelling.

Friss topikok

  • rigó04: én meg itten írtam rólatok: blackoriole.blogspot.com/2012/04/holnemvolt-fesztival-2012-nemzetkozi.... (2012.04.19. 14:42) Egy elvarázsolt hétvége

Van egy jó sztorid?

holnemvoltfesztivál 2012.09.25. 02:34

storytelling.jpgPersze, hogy van. Akár el is mesélheted.

A Holnemvolt Club ezúttal slam-et, azaz versenyt rendez, ahol bárki a színpadra állhat! 

Időpont: 2012. 09.26.19.00

Helyszín: CÖKXPÔN RestArt kultúrbisztró, Horánszky u. 5.

Vendégünk: Berecz András

Belépő nincs!

A versenysztorizás témája: "PIKÁNS"

Néhány gondolat arról, hogy mi is ez az egész:

Mi az a Slam?
A slam, röviden és tömören, mesemondó verseny, ahol bárki színpadra állhat. A műfaj az Egyesült Államokban született meg tíz-tizenöt évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy új, modern formát adjon a mesemondásnak, ami addig jórészt népmesék és egyéb hagyományos történetek előadásából állt. A storytelling slam rendezvények kizárólag felnőtteknek szólnak; bárokban, klubokban és hasonló szórakozóhelyeken tartják őket, azzal a céllal, hogy egy másfajta történetmesélést is behozzanak a köztudatba. A slam lényege az, hogy mindenki elmondhassa a saját sztoriját, elismerést kapjon érte, és mindenekelőtt, hogy minden résztvevő jól szórakozzon.

Akárki mesélhet, vagy csak mesemondók?
A slam műfajban az a jó, hogy akárki besétálhat az utcáról, bedobhatja a nevét a kalapba, és ha kihúzzák, elmondhatja a saját sztoriját. Semmiféle előképzettség vagy gyakorlat nem szükséges, csupán a bátorság ahhoz, hogy mikrofont ragadjon az ember!

Jay blog.jpg

Milyen sztorikat mesélhetek?
A slam műfaj személyes sztorikból áll. Röviden: akármit mesélsz, annak veled kellett megtörténnie (vagy legalábbis szemtanúként jelen kellett lenned), és igaz történet! (legalább kilencvenkilenc százalékban).

Mi a különbség a stand-up comedy és a slam között?
A stand-up comedy elsődleges célja, hogy megnevettesse a közönséget. Bár egy slam rendezvényen is sok vicces történet elhangzik, ez esetben a humor egyáltalán nem kikötés: komoly, elgondolkodtató, szívmelengető vagy szívfacsaró történetekkel is színpadra lehet állni.

Mik a slam szabályai?
Mindenki, akinek van egy jó sztorija (és mindenkinek van!), a rendezvény kezdetekor bedobhatja a nevét egy kalapba. Ebből a kalapból kerülnek aztán kihúzásra az est fellépőinek nevei. Minden fellépőnek szigorúan tíz perce van a mikrofon mögött, mely alatt egy történetet mesélhet csak el. A történetnek (ld. fenn) személyes sztorinak kell lennie, valódi történetnek kell lennie (van eleje, közepe és vége), és nem helyettesíthető viccek vagy rövidebb sztorik láncolatával! Kilenc percnél jelezzük, hogy közeledik a vég, tíz percnél pedig lerúgjuk a delikvenst a színpadról.

Minden történetnek kapcsolódnia kell az est témájához valamilyen (nem feltétlenül egyértelmű, de megmagyarázható) módon!

Mit lehet nyerni?
Az est legjobb története pénzjutalomban részesül, és az évad győztesei fellépési lehetőséget kapnak a 2013-as Holnemvolt Fesztiválon!

További infók a Facebbook-on. 

Címkék: verseny slam storytelling Berecz András

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanylovas.blog.hu/api/trackback/id/tr774800967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása