Sárkánylovas

A Holnemvolt Fesztivál hivatalos blogja. Hírek, történetek, fellépők, storytelling.

Friss topikok

  • rigó04: én meg itten írtam rólatok: blackoriole.blogspot.com/2012/04/holnemvolt-fesztival-2012-nemzetkozi.... (2012.04.19. 14:42) Egy elvarázsolt hétvége

Mesélő mozdulatok: Jay Miller New Yorkból

holnemvoltfesztivál 2012.03.29. 23:52

Jay Miller New York-i mesemondó és pantomim művész, aki különleges előadói technikáját nem csak színpadon alkalmazza, de Magyarországon tanítja is. Szóval, gesztusokkal, bábokkal és zenével ad elő lenyűgöző történeteket, melyekbe a közönséget is bevonja.

HOLNEMVOLT előadások:

Mesék itthon és a világ körül

Évszázadokon és kultúrákon átívelő történetek mesélnek nekünk arról, mennyire hasonló az emberi élet minden küzdelme, és a boldogságért, megértésért és túlélésért folytatott hosszú vándorút. A mesék párbeszédhez vezetnek, embertől emberig; aki hallja, újra elmeséli őket, továbbadja generációról generációra – így folytatják végtelen útjukat, melynek során minden hallgató szíve mélyén feléled a gyermek…

Zsidó utazás

Ez az előadás a zsidó nép kulturális sokféleségéről, szellemi gazdagságáról és humoráról mesél. Jay megosztja a közönséggel New Yorkban töltött gyermekkora emlékeit, egy izraeli kibbutzban töltött éveinek legérdekesebb pillanatait és a zsidó nép ősi történeteit – mindezt egyetlen csodás előadásba szőve.

Jay Miller műsorait Hegedűs Viktor klarinét-, szaxofon-, és furulyaművész zenéje kíséri. Ő így nyilatkozik a közös előadásokról:

"Jay Miller jó barátom; idestova nyolc éve ismerjük már egymást. Először tanárként és diákként találkoztunk, de hamarosan már együtt ültünk egy asztalnál, és közös előadásokat terveztünk: mesemondást zenekísérettel.

Az elmúlt három évben számos fellépésünk volt, melyek során Jay történeteket adott elő szóval és pantomimmal, én pedig hangszeren kísértem. A kettő együtt különleges hangulatot teremt a színpadon; az élmény folyamatosan változik, alakul, ebben a formában megismételhetetlen, csak a pillanatban él igazán. Ez a különleges hangulat segíti a meséket abban, hogy maradandó hatással legyenek a közönségre, és eljussanak más közönségekhez, újabb generációkhoz is."

 

Címkék: mese fesztivál zsidó viktor new york storytelling jay miller mesemondó hegedűs fellépők pantomim holnemvolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanylovas.blog.hu/api/trackback/id/tr244349169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása