Sárkánylovas

A Holnemvolt Fesztivál hivatalos blogja. Hírek, történetek, fellépők, storytelling.

Friss topikok

  • rigó04: én meg itten írtam rólatok: blackoriole.blogspot.com/2012/04/holnemvolt-fesztival-2012-nemzetkozi.... (2012.04.19. 14:42) Egy elvarázsolt hétvége

A párkák léteznek!

holnemvoltfesztivál 2012.03.13. 21:01

A Holnemvolt Fesztivál görög mesemondói, Vasileia Vaxevani, Antonia Velliou és Ifigeneia Kakridoni a mesék útján találtak egymásra; együtt tanulták a mesemondás művészetét görög és nemzetközi mesterektől. A mesékben rejlő igazság és erő elbűvölte őket; felfedezték, hogy közös az útjuk, hiszen mindhárman arra vágytak, hogy megosszák a történeteiket más emberekkel.

Így született meg a Paramythokores társulat, mely zenés mesemondó előadásokkal szórakoztat gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Útjaik során rengeteg mesével lettek gazdagabbak; repertoárjukban bőséggel találhatók görög mítoszok és legendák, és történetek a világ minden tájáról.

Múzeumokban, iskolákban, könyvtárakban, könyvesboltokban és zenés rendezvényeken lépnek fel; megfordultak sok mesemondó fesztiválon is, Görögországban és külföldön egyaránt. Magyarországra most látogatnak először.

HOLNEMVOLT előadások:

A végzet asszonyai és az asszonyok végzete

Történetek nőkről, akik kihívták maguk ellen a sorsot. Volt, aki ellenállt neki; mások átírták, meglelték, vagy épp elvesztették – de senki sem adta fel. Harcoltak akkor is, ha minden veszni látszott, a kegyetlen világ arcába kacagva, keresztül minden megpróbáltatáson. Sem gonosz boszorkány, sem szerelmi csalódás, sem a Sors zord tekintete nem tudta őket eltántorítani…



 Szerencsét próbálni…

“Miért nincs szerencsém semmiben?” Ha kíváncsi vagy a válaszra, gyere és hallgass történeteket szerencséről és balsorsról. A világ minden tájáról gyűjtött mesék olyan emberekről szólnak, akik kétségbeesve kutatták a szerencsét, ami mindvégig ott volt az orruk előtt; olyanokról, akik maguk kovácsolták a szerencséjüket és olyanokról is, akik meglátták a világban a szépet és a jót.



Te mennyire érzed szerencsésnek magad?

 

Címkék: fesztivál görög legenda mítosz storytelling mesemondó rege paramythokores

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanylovas.blog.hu/api/trackback/id/tr604313262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása